Kunstnere og artister er klare for UKM

36 ungdommer står klar til å være på og bak scenen førstkommende helg.

Skrevet av: Ulrikke Sofie Skulbru og Kim-Arne Nilsen

Årets UKM i Lofoten skjer på Vestvågøy og er førstkommende lørdag 15. Februar i Storsalen på Meieriet kultursenter. Det er 13 påmeldte innslag som har enten utstilling eller som skal stå på scene foran et publikum. Kommunene Flakstad, Moskenes og Vågan har deltagere. 

Slog har tidligere spilt på UKM. I fjor kom de til andre stadiet av konkurransen. I år skal de spille sin nye selvtitulerte sang som kommer på neste album som utgis i løpet av 2020.
– UKM er et flott arrangement for ungdom som vil vise hva de kan og kanskje til og med finne nye venner. For mange kan det være deres første erfaring på en scene. Det er et veldig godt startpunkt for unge artister og kunstnere som vil fortsette med dette videre.

Hardcore punk, trash metal og nord-norsk hardcore punk er noen av sjangrene de definerer seg selv som og som de har tatt inspirasjon i sine egne sanger fra.
– Vi skriver alle sangene sine selv, sier Henrik Paus som er vokalist for Slog. Ett band vi alle enes om å være inspirert av er punk-rock bandet Honningbarna fra Kristiansand.

Bananer

På agendaen til Grønne Bananer er opptreden av My Generation fra The Who på UKM.
– Ved hjelp av vår kunstneriske frihet har vi planer om å fremføre sangen med et hint av vår egen stil. De gleder seg stort til UKM og har troen på at det kommer til å gå supert under opptreden.

Begge jentene har holdt på med musikk siden høsten, mens Julian Rossi derimot har holdt på med musikk i snart 10 år der han hovedsakelig har holdt på med gitar.
«For bare et par måneder siden begynte jeg å øve på trommer og det har gitt mersmak.

Kunst i to former

Fredrik Magnus Tilrum Karlsen (16) er med på UKM for andre gang og gleder seg til lørdag.
– Jeg skal både synge og stille ut en utskjæring jeg har gjort i eik.

Karlsen har drevet med musikk hele livet. Han skal fremføre Ed Sheeran-låta, «Save Myself» med sang og akustisk gitar.
– Inspirasjonen er fra budskapet i lyrikken.»

Utskjæringa i eik brukt han fire timer på en ettermiddag. Han har drevet med det i to år.
– Jeg hører på musikk mens jeg skjærer i eika og tenkte på natur når jeg lagde utstillingen min.

Han synes at UKM er et hyggelig arrangement.
– Det er artig for ungdom at vi får en plass til å vise oss frem. Jeg håper å gå videre med musikken, siden jeg klarte å komme til fylkesfinalen i fjor.

En erfaring rikere

«Skinny Mac» er en stor fan av UKM og de tilbudene de gir dagens ungdom.
– Jeg anbefaler sterkt å være med på det. Man får erfaring og det er garantert morsomt.

Alle sangene under artistnavnet «Skinny Mac» blir skrevet av Paus selv, navnet derimot kom ifra et kallenavn og en god venninne.
– På den tiden var jeg veldig tynn, altså «Skinny», og jeg fikk ofte høre hvordan jeg lignet på vokalisten Mac De Marco, så jeg endte opp med kallenavnet «Skinny Mac». Dette holdt seg med meg og endte da opp som artistnavnet mitt. Jeg skal fremføre en medley av to selvlagde låter; «Psycho Like Me» og «DTF». Den ene sangen, DTF, har ikke blitt sluppet ut enda og kommer med det nye albumet mitt som enda er i startfasen, sier Henrik Paus.

Oppfattelse av livet i Lofoten

Hedda Berg (19) er en lokal dikter fra Ballstad som i flere år har skrevet dikt rundt sine følelser og oppfattelser av livet her i Lofoten.
– Dette er min første opptreden på UKM.

Hedda har jobbet med et dikt som handler å gå sin egen vei og å følge sine egne valg. Dette har hun planer om å fremføre under UKM .
– Jeg blir også stille ut dikt slik at man kan se på det og, i tillegg til at jeg fremfører det.

Andre innslag er Gondem, danseren Aysah Ishaq, dansegruppa «SopaDopaFly» fra Vågan, Bjørn Ove Lamark, bandet «Sjanseløs» og maler Tuva Krogstad.

UKM eller «Ung Kultur Møtes» er en plattform for den som vil vise frem det de kan eller liker å holde på med. Imponerer man juryen kan man få sjansen til å dra til fylkes mønstringen som i Nordland er på Rognan i April.

Alle foto: Kim Arne Nilsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s