Kaffekurs med Huset kafé

Torsdag 23. Januar fikk Qltura besøk av ansatte fra Huset kafé.

Barista duoen Regine Larsen (19) og Oda Håheim (18) fra Huset kom til Qltura for å ha kurs med både kafé crewet og de som ønsket å være med. De to unge jentene fra Huset har jobbet der i tre år og har gjennom årene trukket til seg haugevis av erfaringer innenfor kafé og kaffelaging.

Kaffelaging er ikke nødvendigvis så lett som det kan se ut som, når det kommer til mønstre i kaffen kan det ta lang tid før dette mestres, selv etter et par år føler Oda at hun ikke helt har mestret dette. Noe som begge føler har større betydning enn mønstre er steaming av melken, mengde beregning av pulveret og grovheten av pulveret.
– Mønstret kommer etterhvert, steaming og teknikk er derimot av høyere betydning, alle har sin egen teknikk og den kommer med tiden, sier Regine.

Folk som skulle ønske å bli barista har muligheten til å ta kurs som ferdig utdannede baristaer underviser, dette er ikke nødvendig for å bli en barista men kan være en fordel. Huset får besøk innimellom fra ansatte der de bestiller kaffe fra, de ansatte bruker å holde kurs for de ansatte ved Huset for å forfriske hukommelsen og dele sine erfaringer. Huset har Solberg & Hansen som leverandør og får derfor kurs via de ansatte derfra.
– Når vi får kaffe bruker vi å gå gjennom det for å være sikker selv på hva vi selger og for å forsikre oss at kundene får det de har bestilt, sier Oda. Vi får forskjellige typer kaffe fra leverandøren, maskinen som dere har her på Qltura kan for eksempel brukes til å lage espresso, vi får ikke bare dette men også andre typer bønner som vi kan kverne til filter kaffe eller press-kanne kaffe.

Bildet viser en kaffe laget av Regine Larsen, melkeskummet fra steamingen ble brukt til å forme bladet på toppen av kaffen.

Under kurset har ungdommene blitt undervist i hvordan man lager en espresso og kaffe latte, samtidig som hvordan maskiner både fungerer og hvordan den rengjøres. Teknikker som steaming og helling av melk har også blitt fremvist. De har også fått viten om trykking av kaffe, en person må gi et trykk på 20 kg for at kaffe pulveret skal bli passelig kompakt for vannet til å renne gjennom og gi nok smak og styrke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s